Afgiftning er det første skridt mod en stoffri tilværelse

Mange mennesker er af den opfattelse, at problemet for en afhængig ikke er at blive stoffri, men derimod at forblive stoffri. Ikke desto mindre er afgiftning alligevel det første skridt mod en tilværelse som stoffri. Hos Den Selvejende Institution Midtgaarden tilbyder vi professionel afgiftning for personer med et misbrug.​

Afgiftning af beboere planlægges i samråd med vores overlæge i psykiatri, Julius Nissen. Det er rart for alle parter, hvis vi på forhånd kan få mange og præcise oplysninger om en kommende beboers forbrug – både det ordinerede og det illegale. På denne måde har vi mulighed for at planlægge den optimale afgiftning af kroppen. Det indebærer, at vi også gerne vil have alle relevante oplysninger fra visiterende myndighed, som omhandler forbruget.

Hvordan foregår afgiftning?

Varigheden på afgiftning på vores institution kan variere meget fra person til person – afhængigt af stoftype, varighed, mængde og andre faktorer. Typisk varer en afgiftning mellem 2-6 uger, men kan både være kortere og længere.

Medicinen vi anvender til afgiftning, er ordinær afgiftningsmedicin – typisk metadon, subutex og risolid. I særlige tilfælde, hvor lægen finder det nødvendigt, bruger vi også andre benzodiazepin- eller morfinpræparater til afgiftning. 

Derudover tilbyder vi NADA-øreakupunktur i forbindelse med abstinens- og misbrugsbehandling. Adskillige af Midtgaardens medarbejdere er uddannede NADA-øreakupunktører, og beboere kan derfor benytte tilbuddet dagligt.

De behandlingsmæssige temaer under afgiftning handler især om erkendelse af omfang og konsekvenser i forbindelse med brug af stoffer. Beboeren introduceres også til Midtgaardens måde at opfatte misbrug – både som tilstand og behandlingen heraf.

Vigtigt med støtte og omsorg i periode med abstinenser

De sidste uger på medicin og de første uger uden, er som regel den periode, hvor beboeren er værst plaget af abstinenser. Dette viser sig oftest som uro, appetitløshed, svedeture, søvnproblemer, rastløshed og mangel på energi. Det er derfor, i denne periode, ekstra vigtigt med støtte og omsorg, og beboerne opfordres til at have ekstra meget kontakt til både personale og andre beboere. Det er vigtigt, at beboeren oplever rammer med ro og tryghed, ligesom det også er vigtigt med rigelige doser af motion og frisk luft for at komme sig så hurtigt som muligt. 

Beboerne opfordres derfor til at deltage i både dagsprogram og fysiske aktiviteter i det omfang de kan. Alt erfaring viser nemlig, at jo hurtigere stoffernes eftervirkninger bliver brændt ud af kroppen, jo hurtigere får man det bedre. Efter afgiftningsforløbet starter primærbehandlingen, som strækker sig over en længere periode end selve afgiftningen.

Kontakt os i dag for at høre mere om afgiftning

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan afgiftning foregår hos os, er du velkommen til at ringe eller skrive. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål ang. behandling, virkning i kroppen, priser og meget mere.

Kontakt os gerne på telefon 75 17 20 80 eller mail post@midtgaarden.dk, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Send henvendelse til Midtgaarden​

Udfyld formularen, og vi vil snarest muligt besvare din henvendelse.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os

​Stenbrovej 2, 6740 Bramming

Klik her for rutevejledning

Sociale medier

Vi er på Facebook

Følg os

"Et rigtig godt sted med gode minder og fantastisk rådgiver med hjertet det rette sted..."

Vi har gennem tiden haft mange gode forløb, og hjulpet folk over på den anden side. Læs flere gode anmeldelser her.

Kontakt os

Den Selvejende Institution Midtgaarden 

​​Stenbrovej 2, 6740 Bramming

Klik her for rutevejledning

Telefon: 75 17 20 80

E-mail: post@midtgaarden.dk