Efterværn og udslusning i samarbejde med myndighed og kommune

Hos Midtgaarden foregår efterværn og udslusning af beboere i tæt samarbejde med visiterende myndighed og kommune. En del regioner og kommuner har i forvejen deres egne udslusningshuse til borgere, der har gennemgået et behandlingsforløb på en døgninstitution.​

​Hvis ikke kommune eller region har et tilbud, eller hvis særlige forhold gør, at den pågældende ikke kan flytte tilbage til udgangspunktet, er det muligt at blive indskrevet som beboer i Midtgaardens bofællesskab i Esbjerg i Jylland. Dette har til huse i et parcelhus i Esbjerg indre by på ca. 250 m2. Der er plads til 8 beboere, som alle bor på enkeltværelse.

Udslusning med tilknyttet rådgiver

Indtil beboere i udslusningen kommer i gang med uddannelse eller beskæftigelse, deltager de i det daglige behandlingsprogram på Midtgaarden om formiddagen. Der er tilknyttet en rådgiver til udslusningen, ligesom vores socialrådgiver bistår med de praktiske opgaver i forbindelse med udflytning, efterværn og udslusning.

I det daglige varetager beboerne selv de funktioner, der er nødvendige for at få huset til at fungere. Dette betyder, at de selv passer haven, holder huset rent, køber ind og laver mad. For at kunne bo i huset er det påkrævet, at deltage i 3 selvhjælpsmøder ude i byen om ugen.

Formålet med en effektiv udslusning

Formålet med efterværn og udslusning er, at foretage en gradueret overlapning mellem den virkelighed der eksisterer på en døgninstitution, og den helt anderledes virkelighed, som udspiller sig efter udflytning til egen bolig. Under opholdet i bofællesskabet skal beboeren udbygge sit sociale netværk, forholde sig til sin uddannelses- og beskæftigelsesmæssige fremtid, udbygge en fornuftig plan for fritiden samt finde en bolig og indrette den.

​Der er således nok at tage fat på – især set i lyset af, at der også hele tiden skal bygges bro mellem de nye udfordringer og den viden om afhængighed og personlig, som beboeren tilegner sig under døgnopholdet på Midtgaarden. Vi oplever ofte, at vores beboere finder en ny forståelse af den viden de ellers troede, at have integreret fuldt ud.

Vi gør overgangen så gnidningsfri som muligt

Forløbet med efterværn og udslusning forsøges udformet på en måde, så den sidste dag i udslusning er fuldstændig lig første dag i egen bolig – når man ser bort fra overnatningsadressen. Dette er for at gøre overgangen så gnidningsfri som muligt, idet beboere ser ud til at være særligt sensitive overfor store forandringer i netop denne periode af behandlingen.

Et ophold i bofællesskabet strækker sig typisk over 3-6 måneder.

Ring i dag for at høre mere om efterværn og udslusning

Vil du gerne høre mere om mulighederne for efterværn og udslusning, skal du ikke tøve med at ringe eller skrive til os. Vi besvarer gerne dine spørgsmål.

Kontakt os på telefon 75 17 20 08 eller e-mail post@midtgaarden.dk.

Send henvendelse til Midtgaarden​

Udfyld formularen, og vi vil snarest muligt besvare din henvendelse.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os

​Stenbrovej 2, 6740 Bramming

Klik her for rutevejledning

Sociale medier

Vi er på Facebook

Følg os

"Et rigtig godt sted med gode minder og fantastisk rådgiver med hjertet det rette sted..."

Vi har gennem tiden haft mange gode forløb, og hjulpet folk over på den anden side. Læs flere gode anmeldelser her.

Kontakt os

Den Selvejende Institution Midtgården 

​​Stenbrovej 2, 6740 Bramming

Klik her for rutevejledning

Telefon: 75 17 20 80

E-mail: post@midtgaarden.dk