Effektiv og holdbar tilbagefaldsbehandling- og forebyggelse

I den sidste periode af primærbehandlingen gennemgår vores klienter et forløb med tilbagefaldsforebyggelse. Forløbet hos Den Selvejende Institution Midtgaarden tager udgangspunkt i tilbagefaldsforebyggende rådgivning og leder beboeren igennem en proces med at identificere personlige advarselstegn.​

Derudover er der fokus på at dissekere disse for at blotlægge de tanke-, følelses- og adfærdsmæssige forløb, som til sammen udgør den ineffektive livshåndtering, der danner grundlag for et tilbagefald.

Vi tilbyder tilbagefaldsbehandling på vores behandlingscenter tæt på Esbjerg, hvor vi tager imod klienter fra Jylland og resten af Danmark.

Hvordan foregår tilbagefaldsbehandling?

Beboeren hjælpes med at kortlægge interventionstidspunkter, ligesom mere effektive håndteringsstrategier udarbejdes. Til sidst laves der en egentlig bedringsplan.

Tilbagefaldsbehandling foregår i alt væsentligt efter samme principper, selvom arbejdet i enkelte faser er noget mere metodisk. Ved behandling af tilbagefald er desuden inddraget processer fra tilbagefaldsforebyggende terapi, idet visse af metoderne herfra er effektive til egentlig behandling, men forudsætter, at beboeren har oplevet et egentligt tilbagefald. Et forløb med tilbagefaldsforebyggelse varer typisk 6-8 uger. Et forløb med tilbagefaldsbehandling varer typisk 10-12 uger. 

Herefter påbegyndes udslusningen, hvis det vurderes at beboeren er klar.

Det kan forekomme, at klienter i denne gruppe bliver flyttet ind i bofællesskabet i Esbjerg. For beboere der deltager i forebyggelse, vil det typisk handle om, at de er så langt i deres primærbehandlingsforløb, at det vurderes gavnligt for dem at blive flyttet til en kontekst med flere udfordringer.

For deltagere i gruppen til tilbagefaldsbehandling vil virkeligheden ofte være, at de hurtigt er i stand til at tilegne sig de nødvendige ressourcer til at begå sig på en institution. De udfordringer, som de før i tiden ikke kunne klare, er nu en naturlig del af hverdagen. Derfor prioriteres ofte, at behandlingen foregår så meget i takt med virkeligheden som muligt. Det er den mest effektive form for tilbagefaldsbehandling- og forebyggelse.

Ring til os og hør mere om tilbagefalds forebyggelse

Er du interesseret i at høre mere om tilbagefaldsbehandling i forbindelse med misbrug, er du velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder misbrugsbehandling af enhver slags for alle voksne mennesker med misbrugsproblemer. Du kan se vores priser her. Er du i tvivl om noget, er du naturligvis også meget velkommen til at kontakte os for at få mere at vide.

Kontakt os på telefon 75 17 20 80 eller mail post@midtgaarden.dk, så vender vi tilbage lige så snart vi kan.

Send henvendelse til Midtgaarden​

Udfyld formularen, og vi vil snarest muligt besvare din henvendelse.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg os

​Stenbrovej 2, 6740 Bramming

Klik her for rutevejledning

Sociale medier

Vi er på Facebook

Følg os

"Et rigtig godt sted med gode minder og fantastisk rådgiver med hjertet det rette sted..."

Vi har gennem tiden haft mange gode forløb, og hjulpet folk over på den anden side. Læs flere gode anmeldelser her.

Kontakt os

Den Selvejende Institution Midtgaarden 

​​Stenbrovej 2, 6740 Bramming

Klik her for rutevejledning

Telefon: 75 17 20 80

E-mail: post@midtgaarden.dk